Pasta van Deb
Benodigdheden:
Wokkelpasta tri colore
Gele paprika.
Een potje gedroogde tomaten op olie (niet hele potje hoor, halve of minder)
Knoflook
Cherrytomaatjes gehalveerd
Een bolletje mozzarella
Pijnboompitjes
Crouton
Uitgebakken spekjes (eigenlijk moeten er hardgebakken snippers ontbijtspek of bacon doorheen, maar dat is zo’n gedoe)
Parmezaanse kaas voor garnering
Rucola sla
De pasta koken
De paprika in stukjes aanfruiten in olijfolie met knoflook
Aan het einde de gehalveerde tomaatjes even aanfruiten.
Spekjes apart even bakken en uit het vet halen.
De gedroogde tomaatjes uit de olie kun je samen met de spekjes er ook nog aan het einde door heen doen. Deze snijd ik altijd nog in stukjes. Niet iedereen houdt van zo’n brok olie tomaat.
In een schaaltje truffelolie met een klein beetje balsamicocrème (is nogal heftig vind ik zelf), wat druppels ketjap manis (voor een beetje zoet), zout en peper.
Pasta met het warme goedje mengen.
Als dit wat is afgekoeld kan de gewassen rucola, mozzarella, pijnboompitjes, crouton s er doorheen.
De olie erover, flink roeren.
Op de borden scheppen, lekker scheutje olijfolie er overheen en de Parmezaanse kaas schaafsels.